Reklama
 
Blog | Jiří Robinson Roup

Úsvit Trutnovinkám nevěří, Hásek se jich nebojí

Regionální web Trutnovinky vyzval představitele volebních kandidátek, aby odpověděli na několik otázek. Někteří z kandidátů nepovažují web za vyvážený, diskuse se neůčastní

Regionální web Trutnovinky vyzval představitele volebních kandidátek, aby jeho redaktorovi odpověděli na několik otázek.

Vzhledem k tomu, že někteří z oslovených kandidátů se domnívají, že Xantipa (vydavatel Trutnovinek) je nebo byl placen za vytváření příznivého mediálního obrazu současného vedení radnice, zdála se jim zřejmě tato nabídka neatraktivní.

Jedním z těch, kdo nepovažuje Trutnovinky za nestranné médium, je jednička hnutí Úsvit Václav Török. V článku: Není zaručena objektivnost, napsal Václav Török, jednička hnutí Úsvit popisuje Pavel Cajthaml (Trutnovinky) svoji snahu vyzpovídat lídra Úsvitu v Trutnově.

Reklama

Václav Török požadoval autorizaci textu a otázky dopředu.

Török ale dál trval na svém. „Problém je ten, že nejste nezávislý médium. Tudíž není zaručena nestrannost a objektivnost. Není to nic proti tobě osobně,“ napsal.

V článku redaktor Cajthaml zmiňuje incident s chobotnicí Viktora Paluše.

„Je to nezákonné, ale také nevkusné a nehorázné zneužít něčí hmotný i duchovní produkt,“ reagovala na facebooku Lucie Pangrácová, ředitelka městské galerie

K článku se vyjádřil na svém Facebookovém profilu Václav Török.

 

Za prvé posera rozhodne nejsem. Tuhle zemi reprezentuji v rámci světového poháru v rychlostním lyžování a jsem kapitán české reprezentance, a byl jsem už dvakrát v rámci světového poháru druhý, tzn. na bedně, kdo z Trutnova má koule na to, aby jezdil na lyžích rychlosti blížící se 200 km/h z kopce…”

 

…Společnost Xantipa vydavatel Trutnovinek, jejíž vlastníci sympatizuji silně s místní ODS, nezaručují dostatečnou objektivnost, proto podmínka autorizace…

 

…Co se týče žaloby, už se těším až mi přistane v datové schránce. Tady se každý ohání právníky, ale kdo se tím skutečně živí a zná zákony v Čechách? Já se vymáháním práva živím každý den….

 

…Je potřeba si dobře uvědomit, jaký politický směr člověk uznává, jestli věčné lhaní a rozkrádání v podobě ODS, která v současné době je na hraně volitelnosti a nebo je pro změnu….

Trutnovinek se naopak nezalekl Roman Hásek, lídr za ČSSD. V dlouhém rozhovoru, který najdete zde si vedl dobře. Klopýtnutím by bylo možné nazvat část, kdy se řeč stočila na kauzu “smlouva basketbalu”

Trutnov – Místostarosta Tomáš Hendrych (Volba pro město) několik let upřednostňoval zájmy basketbalového klubu před zájmy města. Tvrdí to opoziční zastupitel Jozef Hübl (ČSSD). Hendrycha kvůli tomu vyzval k rezignaci a chystá na něj dokonce trestní oznámení. Místostarosta rezignaci odmítl. – Trutnovinky.cz

“…Škola byla vlastně správce objektu. Já se vždycky pokoušel smlouvu sestavit, prvotní jsem se pokoušel sestavit, teď vám přesně neřeknu, kdy to bylo, výpočtem podle našich platných pravidel za metr čtverečný. Poslal jsem to na město. Z města jsem dostal dopis, že ta smlouva se jim nelíbí a že se mnou budou dál jednat. Nic se nedělo, žádné jednání neproběhlo. Tak jsem po nějakém čase, byly to roky a ne měsíce, si řekl, že to na městě asi nikomu nevadí, nikomu smlouva nechybí a nikdo ji po mně nechce. Když přišla finanční kontrola na školu, tak říkali, že nemáme smlouvu s basketem. Já říkal: nemám smlouvu, pokoušel jsem se ji připravit, aby město mohlo dát nějaký protinávrh, ale to nepřišlo. Kontrola řekla v pořádku, ten míč není na vaší straně…”

Proč jste na to neupozornil veřejným způsobem, třeba jako váš stranický kolega Hübl, který to ale objevil až o několik let později? Třeba na veřejném zastupitelstvu, kde jste mohl vystoupit, že škola cítí tenhle problém…(P.C)

Přiznám se, že teď vám ani nedokážu… nějak jsem to cítil, že jsme to dostal ze svého nadřízeného orgánu, z rady, že to bude takhle, jako takové nařízení. Takhle to bude a nebudeme se tím zabývat.

Zde se zřejmě příznivci konspiračních teorii mohou domnívat, že se Pavel Cajthaml pokusil pochybení místostarosty Tomáše Hendrycha z čtyřkoalice přehodit na opozičního kandidáta.

S tím je však rozhodně třeba vyčkat na to, jakým způsobem se “popere” redaktor Pavel Cajthaml (kterého si mnozí spojují s osou: Redaktor – Trutnovinky – Xantipa – Město Trutnov – Ti co vládnou) s dalšími adepty na starostu města Trutnova.

ODS raději na bilboardy svůj název nedává
ODS logo strany neukazuje