Reklama
 
Blog | Jiří Robinson Roup

Nekupujte kradené orgány

Bylo by vhodné pořádání olympijských her v Číně? V té Číně, o které se proslýchá, že je největší světovou bankou "darovaných" orgánů?

Falun Gong (nazývaný také Falun Dafa) je starobylá kultivační metoda zušlechťování mysli, těla a ducha, která sbližuje lidi mnoha národností, původu a všech věkových kategorií. Její žáci se snaží vést harmonický, nesobecký a ohleduplný život, který je v souladu se základní povahou a principy vesmíru, kterými jsou Pravdivost, Soucit a Snášenlivost (Tolerance).

Podle výpovědí svědků jsou v tajných koncentračních a pracovních táborech v Číně odebírány vnitřní orgány z těl praktikujících Falun Gongu s použitím jen malého množství anestetika a následně s obrovským ziskem prodávány a použity v nemocnicích na transplantace. Pozůstatky jsou po procedurách rychle spalovány, aby se zahladily stopy. (zdroj:cz.clearharmony.net)

Ovšem, snad se tím příliš nevměšuji do vnitřních záležitostí Čínské lidové(?) republiky, ale boj s pravdivostí, soucitem a snášenlivostí se podle mne nedá vyhrát. Ne na dostatečně dlouhou dobu. Bylo by hezké když by Čína vplula do civilizovaného demokratického systému nějakým podobně „sametovým“ způsobem jako Česká republika. Určitě by se ozvalo mnoho hedvíčkovského štěkotu a křiku po rudé krvi, ale mlčenlivý střední proud „spotřebičů“, vyrábějících repliky elektronických přístrojů a hraček na jedno použití není krvežíznivý. Chce si užívat, ne se mstít. A Falun Gonga jako idea soucitu a snášenlivosti přijde vhod. Žádné věšení a střílení. A v ten čas, v tu chvíli by byly Olympijské hry vhodnou třešničkou na dortu Čínského cukráře. Do té doby by však pořádání těchto her v této zemi bylo popřením samotného smyslu lidské pospolitosti a vzájemnosti.

Vyšetřování:

Council of Europe Need for a public hearing on organ harvesting in China
WOIPFG Telefonní rozhovory: Důkazy odebírání orgánů praktikujícím Falun Gongu v Číně
Organizace pro vyšetřování
perzekuce Falun Gongu
Tisková zpráva
Rezoluce pro Evropský parlament Připravovaná rezoluce
Soun of Hope Radio Doktoři v Číně pracují přesčas na transplantacích
Epoch Times/WOIPFG WOIPFG Airs Tape Recordings Revealing Live Organ Harvesting in Chinese Hospitals

stranky www.falungong.cz

Vývoj a pronásledování Falun Gongu

Nejdříve podpora…

Od svého zveřejnění v r. 1992 se Falun Gong díky svému obrovskému přínosu a blahodárnému účinku na zdraví rychle rozšířil po celé Číně a získal podporu a několik vyznamenání od vlády.

Společná cvičení v Changchunu

Potom kruté pronásledování…

20. července 1999 bývalý čínský vůdce Ťiang Ce-min formálně stáhl podporu Falun Gongu a postavil jeho praktikování v Číně mimo zákon. Od té doby vede proti jeho přívržencům celostátní pronásledování, které ve svém rozsahu a hlavně krutosti nemá v lidských dějinách obdoby.

Reklama

Zatýkání na Náměstí Nebeského klidu

Ťiang Ce-min vytvořil zákon, který z praktikování Falun Gongu činí zločin. Založil kancelář „6-10“, což je celonárodní organizace s absolutní mocí, speciálně vytvořená k persekuci Falun Gongu, podobající se gestapu.

Tato kancelář využívá Ťiangových příkázů, jako např.: „Zničte jejich pověst, zruinujte je finančně i fyzicky.“ nebo „Smrt praktikujícího pro mě nic neznamená, všechny vraždy praktikujících se berou jako sebevraždy.

Celý politický aparát se změnil v mašinérii na pronásledování Falun Gongu. Coby čínský diktátor, použil čtvrtinu z finančních zdrojů na persekuci Falun Gongu k vytvoření a udržení nápravných zařízení, pracovních táborů a stavbu věznic po celé Číně a na používání médií, aby chrlila nekonečné proudy propagandy, na mobilizování vojenského, policejního a vězeňského systému, pro monitorování, věznění a pronásledování praktikujících Falun Gongu v Číně.

Pálení knih

Toto pronásledování zničilo velkou část čínské společnosti. Přes 70 miliónů praktikujících Falun Gongu, jejich příbuzní a přátelé, ti všichni nesou následky nesmyslného Ťiang Ce-minova usnesení. Statisíce lidí byly bez soudního procesu uvězněny, poslány do pracovních táborů, či na program vymývání mozků za účelem „reformace“. Tisíce zdravých lidí jsou drženy v psychiatrických léčebnách, kde jsou mučeni a injekcemi je poškozován jejich nervový systém.

Při „reformování“ je používáno více než 40 různých způsobů mučení a bestialita mučitelů v poslední době dosáhla takové otrlosti, že znásilňují ženy přímo na veřejnosti a zadrženým uřezávají prsty na rukou. Těla umučených jsou okamžitě spálena a příbuzným je oznámeno, že spáchali sebevraždu.


Proč…?

Neustále se zvyšující popularita Falun Gongu začala u jistých představitelů státní moci vyvolávat obavy. Od roku 1996 se proto o Falun Gong začala zajímat čínská tajná služba. Všechny pokusy najít nějaké důkazy proti Falun Gongu však skončily bezvýsledně. V roce 1999 vládní průzkumy ukázaly, že zastupitelé vlády, místních úřadů, straníci i vědci byli mezi 70 milióny, kteří Falun Gong praktikovali, a tak o 15 miliónů převýšili členy strany. Proto tehdejší čínský vůdce Ťiang Ce-min zahájil pronásledování, ve kterém jsou lidé biti, mučeni a zabíjeni. Důvodem je velká popularita, kterou oficiální činitelé chtějí, ale nemohou ovládnout.


Důsledky…

Vládní a vojenští pracovníci, soudci a desítky tisíc obyčejných lidí přišli o práci, rodinu a domov a jsou bez soudních procesů posíláni do táborů nucených prací, psychiatrických léčeben a vězení. Část čínského národa, které se to přímo týká, zahrnuje více lidí, než je obyvatel Tibetu, Tchaj-wanu a všech národnostních menšin v Číně dohromady.

Podle ověřených zpráv bylo ubito či umučeno 1022 praktikujících (k 12. srpnu 2004), skutečný počet obětí je však několikanásobně vyšší. Desetitisíce žen, mužů a dětí jsou stále vězněny v pracovních táborech, kde jsou denně ukrutně mučeny a ponižovány. Milionům lidí byla odepřena základní lidská práva, svoboda přesvědčení, vzdělání či znemožněno vykonávat práci.

Pracovní tábory, mučení

Nepřetržitou propagandou v médiích čínská vláda překrucuje fakta a ta současně předává médiím na celém světě, aby pomocí lží obrátila veřejné mínění doma i v zahraničí proti lidem, kteří Falun Gong praktikují, a tak ospravedlnila své nelidské chování.


Hledání podpory ve světě…

Čínský režim vede ohromnou propagandu, aby poškodil Falun Gong ve vlastní zemi, a vyváží ji spolu s persekucí do ciziny. V několika státech (USA, Kanadě, Islandu, Francii, Německu, Rumunsku, Ukrajině, JAR a dalších) již terorismus čínského režimu zasáhl proti praktikujicím Falun Gongu, kteří do těch zemí buď přijížděli nebo v nich poklidně demonstrovali při návštěvách čínských představitelů. Proto dnes ve více než 23 zemích praktikující Falun Gongu soudně stíhají Ťiang Ce-mina a jeho spolupachatele za zločiny genocidy.

Poklidné protestní akce ve světě



Zdroj:Falun Gong